ФИНАЛНА СЕРИЈА ВОЈВОЂАНСКЕ СОФТБОЛ ЛИГЕ КАО ИЗ ФИЛМА!!!

“ ДЕВОЈКЕ “ СЛАВИЛЕ СА 3:2 У ПОБЕДАМА ПОСЛЕ ФИНАЛНЕ СЕРИЈЕ ЗА ПАМЋЕЊЕ!!!

МИЛИЦА МРШО МВП ВОЈВОЂАНСКЕ ЛИГЕ И ФИНАЛНЕ СЕРИЈЕ!!!

БОРИС ЕБЕРЛИНГ ШАМПИОН ХОМЕ РУН ДЕРБИЈА, “ ЈУГ “ СЛАВИО У АЛЛ☆СТАР УТАКМИЦИ!!!

Сезона 2017. ће свакако бити уписана златним словима као најуспешнија у историји клуба и Софбол савеза Војводине. Јуче је одиграна финална серија Војвођанске лиге у којој су се састале две најуспешније екипе ове сезоне у Војводини мушки и женски тим Алигатора. Притисак на обе екипе је био огроман. За мушки тим злато би потврдило доминацију овог тима током читаве лиге у којој су доживели само један пораз. За девојке злато би представљало потврду да овај тим може да оде и корак даље, да се бори за трофеје који су им ове године за нијансу константно измицали. Финале је било као на филму, борбено и са пуно преокрета. Момци су славили у првој утакмкци резултатом 4:1 и баш када се чинило да ће лагано завршити читаву серију тада девојке крећу веома силовито у добијају две узастопне утакмице резултатима 6:0 и 4:3. У четвртој утакмици смо видели велики преокрет момака који су успели да ураде немогуће и после 0:4 у последњој измени преокрену резултат у своју корист и добију утакмицу резултатом 5:4. Сузе, бес, нервоза били су свуда по терену, девојке су биле “ тако близу “ злата….Тада је  дошло у питање какав је карактер женског тима који је увек током ове године играо добро и био “ ту негде “ и на крају губио значајне мечеве. Почело је све на турниру у Сомбору где су “ девојке “ и поред најлепше игре на крају остале без медаље…Потом следи Европско првенство у Острави и тај чувени “ 1 поен “ против Француске који нас је и поред 3 победе уместо у борбу за медаљу бацио на 12. место у пласману. Опет сјајне игре, победе над фаворизованим репрезентацијама и на крају лош коначан пласан. Филм се вртео по главама девојака и сад је било питање да ли ће екипа задржати губитнички карактер или ће се издићи изнад свих проблема и притиска и победити фаворита.

Девојке су чврсто одлучиле да је време да покажу победнички карактер, успеле су да се опораве од нокаута које су доживеле у последњој утакмици и да задају коначан ударац фавориту која није успела да адекватно одговори. Девојке су победиле најбољи мушки тим Алигатора и освојиле злато.

Милица Мршо је проглашена за најбољу играчицу Војвођанске лиге и финалне серије, добила је и признање за најлепши потез на утакмици који је и решио ово финале тако да је ово био заиста леп и успешан дан за њу коједа ће памтити читав живот. За најбољег ударача проглашена је Доротеја Спасојевић, а за најбољег одбрамбеног играча Татјана Стојанов.

Треће место у лиги освојила је екипа Догс која је савладала Вошу резултатом 13:0.

Хоме Рун Дербy освојио је Борис Еберлинг док је у Алл☆Стар утакмкци славио тим “ Југ “ чији је капитен био Немања Станојевић.

Подељене су заиста лепе и вредне награде које је обезбедио Софтбол савез Војводине и сви су на крају задовољно напустили “ Бронx Фиелд “ у Инђији.

Тиме је завршена још једана успешна сезона у Војводини у софтболу.

март 13th, 2018

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *